Programul

Programul Erasmus+ își propune să stimuleze abilitățile și capacitatea de inserție profesională, precum și modernizarea educației, formării și muncii pentru tineret. Programul va avea un buget de 14.7 miliarde € pentru următorii șapte ani; cu 40% mai mare față de nivelurile de cheltuieli curente, care reflectă angajamentul UE de a investi în aceste domenii.

Erasmus+ va oferi oportunități pentru cca. 4 milioane de europeni să studieze, pregătească şi să se perfecţioneze prin câștigarea de experiență de muncă și de voluntariat în străinătate.

Erasmus+ va sprijini parteneriatele transnaţionale ce au legătură cu educaţia, pregătirea,etc. între instituții și organizații de tineret pentru a stimula cooperarea și stabilirea de legături strânse între educației și piață muncii, în scopul de a aborda lacunele de competențe care se confruntă Europa.

Acesta va sprijini, de asemenea eforturile naționale de modernizare a educației, formării, precum și sisteme de tineret. În domeniul sportului, va fi sprijin pentru proiecte la nivel local și provocări transfrontaliere, cum ar fi combaterea „aranjării” meciurilor, dopajul, violenței și rasismul.

Erasmus + reunește șapte programe existente la nivelul UE în domeniile educației, formării și tineret; va pentru prima dată când se oferă suport financiar pentru Sport. Ca un program integrat, Erasmus + oferă mai multe oportunități de cooperare în întreaga Educație, formare, tineret și sectorul Sport și este mai ușor de accesat decât predecesorii săi, cu regulile de finanțare simplificate.

Vizitaţi website-ul pragramului  http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/